Zisk Zurich Insurance vlani vzrástol o 74 %

Švajčiarska poisťovňa Zurich Insurance sa vo 4. kvartáli dostala z červených čísiel. A za celý minulý rok zaznamenala strmý nárast zisku, o vyše 70 %.

Švajčiarska poisťovňa Zurich Insurance sa vo 4. kvartáli dostala z červených čísiel. A za celý minulý rok zaznamenala strmý nárast zisku, o vyše 70 %. Pomohli jej nižšie výdavky, vrátane nižších nákladov na poistné udalosti.
Zurich Insurance dnes oznámila, že jej čistý zisk v roku 2016 stúpol o 74 % na 3,21 miliardy USD (3 miliardy eur). Dôvodom bolo zlepšenie ziskovosti divízie General Insurance a pokračujúci rast divízií životného poistenia a poistenia poľnohospodárov. Napriek tomu tento výsledok mierne zaostal za odhadmi analytikov, ktorí jej predpovedali zisk v priemere 3,31 miliardy USD.
Po prepočítaní na akciu stúpol vlani zisk poisťovne o 73 % na 21,36 USD.
Vo 4. kvartáli 2016 sa pritom Zurich Insurance dostala z červených čísiel a vykázala čistý zisk 685 miliónov USD, zatiaľ čo v posledných troch mesiacoch 2015 zaznamenala stratu 424 miliónov USD. Dôvodom straty boli náklady na reštrukturalizáciu a výdavky na poistné udalosti za škody spôsobené búrkami v Británii a Írsku.
Výsledok za 4. kvartál pre zmenu prekonal odhady analytikov, ktorí počítali so ziskom v priemere 626 miliónov USD.

Súvisiace články

Aktuálne správy