Prvé shopping centrum v Bratislave od januára spravuje CBRE Slovensko

Od januára tohto roku prebrala správu prvého moderného nákupného centra na Slovensku, ktorým je POLUS CITY CENTER v Bratislave, realitno-poradenská spoločnosť CBRE Slovensko. Spolu s ním do správy CBRE prešli aj obe budovy Polus Towers.
POLUS CITY CENTER je považovaný za prvé shopping centrum moderného typu na Slovensku. Otvorený bol na prelome tisícročí, v roku 2000, a odvtedy prešiel viacerými zmenami, od rekonštrukcie v r. 2009 až po jednotlivé výmeny nájomcov a retailových jednotiek. „Zámerom CBRE Slovensko je využiť bohaté skúsenosti a profesionálny prístup k postupnej optimalizácii nákupného centra a k posilneniu jeho pozície na retailovej mape Bratislavy,“ hovorí Drahomíra Englišová, riaditeľka CBRE Asset Services Slovakia.
Hlavným cieľom optimalizácie v POLUS CITY CENTER je rozšírenie počtu obchodných jednotiek. „Pri realizácii tohto zámeru bude spoločnosť CBRE úzko spolupracovať a zároveň podporovať vlastníka POLUS CITY CENTRA – rakúsku spoločnosť IMMOFINANZ, ktorá zámer už dlhšie pripravuje,“ zdôrazňuje D. Englišová.
POLUS CITY CENTER je situovaný v mestskej časti Bratislava-Nové Mesto a vyznačuje sa výbornou dopravnou dostupnosťou a dostatočnou kapacitou parkovacích miest (1680 miest). Rozprestiera sa na ploche viac ako 40 tisíc metrov štvorcových. Na dvoch podlažiach nákupného centra sa momentálne nachádza 167 obchodov. Počas roka ho navštívi približne 7 miliónov návštevníkov. Medzi najväčších nájomcov v súčasnosti patria značky Datart, Cinema City, H&M či Fit Inn.
CBRE Asset Services Slovakia aktuálne zabezpečuje komplexnú správu 10 obchodných centier po celom Slovensku, 9 administratívnych budov, jeden priemyselný park a zabezpečuje finančnú správu pre 4 obchodné centrá.

Súvisiace články

Aktuálne správy