Strata koncernu Schlumberger sa v 4. kvartáli výrazne znížila

Americká spoločnosť Schlumberger oznámila stratu aj za 4. štvrťrok minulého roka, jej hodnota však bola podstatne nižšia ako v poslednom kvartáli 2015. Klesli aj tržby, napriek tomu však firma v prípade zisku splnila a v prípade tržieb prekonala odhady trhov.
Najväčší poskytovateľ služieb v ropnom priemysle na svete uviedol, že jeho strata za 4. štvrťrok minulého roka dosiahla 204 miliónov USD (191,23 milióna eur), čo na akciu predstavuje 15 centov. V rovnakom období predchádzajúceho roka evidovala spoločnosť stratu až na úrovni 1,02 miliardy USD (81 centov/akcia), pričom to bola prvá kvartálna strata po 12 rokoch. Zisk na akciu bez započítania jednorazových položiek dosiahol v poslednom štvrťroku minulého roka 27 centov, teda na úrovni, s ktorou počítali analytici.
Tržby za 4. kvartál dosiahli 7,11 miliardy USD oproti 7,74 miliardy USD v poslednom štvrťroku 2015. Napriek poklesu je výsledok v tomto segmente lepší, než očakávali ekonómovia, ktorí počítali s poklesom tržieb na 7,07 miliardy USD. K lepším než očakávaným výsledkom prispel najmä fakt, že producenti ropy začali zvyšovať počet aktívnych ťažobných zariadení a ceny za služby v ropnom sektore sa mierne zvýšili.

Súvisiace články

Aktuálne správy