Skutočný problém práce na Wall Street: Už to nie je to, čo kedysi

, BI Foto: TASR/AP

Možno ste už počuli, že prácou na Wall Street už nezarobíte toľko, mzdy nie sú tým, čím bývali.

To je pravdepodobne pravda, ale podľa prieskumu viac ako 1000 bankových zamestnancov oslovených strategickou poradenskou firmou Quinlan & Associates, číslom jeden v rebríčku nespokojnosti nie sú mzdy. Plat je v skutočnosti na druhom mieste.

Na prvom mieste je nedostatok podpory od zamestnávateľa, čo je pre väčšinu z tých, ktorí pracujú vo finančníctve, oveľa dôležitejšie než plat. Celkovo 37 % respondentov uviedlo, že boli veľmi nespokojní alebo nespokojní s podporou, a v príbuznej oblasti, až 34 % uviedlo, že boli nespokojní so starostlivosťou zo strany ich súčasného zamestnávateľa.

To však neznamená, že sú spokojní s odmeňovaním, 32 % nespokojných, ale skôr to, že iné problémy dostali v hodnotení prednosť. Ak sa pozrieme na extrémnu nespokojnosť, vedie nedostatok spolupráce a čas strávený v práci, až po nich nasleduje výška platu.

"Rozvoj kariéry, ako kategória, je najväčším ťahúňom pracovnej nespokojnosti," píše sa v správe. "Pocit , že v kariére nepostupujú a pocit, že zamestnávateľ neinvestuje do ich zručností prostredníctvom tréningov a vzdelávania, podnecuje nespokojnosť medzi zamestnancami a katalyzuje hľadanie nových príležitostí."

Ďalej sa v správe píše: "na riešenie tohto problému je potrebná väčšia transparentnosť celého radu kritérií pre možnosť povýšenia. Systém vyhodnocovania musí byť pre zamestnancov jasný a banky musia myslieť strategicky ohľadom vyváženia ich zamestnaneckej hierarchie. Musí sa zavádzať firemná kultúra meritokracie a zaviazať sa k poskytovaniu neštandardnej podpory na základe výkonnosti naprieč celým radom zamestnancov."

 

Súvisiace články

Aktuálne správy