Poškodenie vozidla spôsobené výtlkom na ceste hradí poisťovňa

Vodiči sa s výtlkmi na cestách stretávajú po každej zime najmä v čase, keď sa roztopí sneh. Poisťovne evidujú nemálo prípadov, keď pneumatiku či disk na aute poškodili práve výtlky.

Vodiči sa s výtlkmi na cestách stretávajú po každej zime najmä v čase, keď sa roztopí sneh. Poisťovne evidujú nemálo prípadov, keď pneumatiku či disk na aute poškodili práve výtlky. Škodu spôsobenú výtlkom uhrádza poisťovňa jednak z havarijného poistenia, ale aj z povinného zmluvného poistenia.

"Ak chce klient škodu kryť z pripoistenia Výtlk k PZP, musí zavolať na asistenčnú službu, ktorá zdokumentuje nielen poškodenie vozidla, ale aj miesto, kde sa škoda stala. Vodičom odporúčame zastaviť a zabezpečiť miesto nehody. Dobré je škodu zdokumentovať, teda odfotiť auto aj vozovku. Dôležité je tiež zaznamenať, či bol výtlk označený," radí vrchný riaditeľ Úseku poistných udalostí poisťovne Generali Juraj Páleš.

Ak sa škoda kryje z havarijného poistenia, stačí, ak ju klient nahlási poisťovni. Pri plnení z havarijného poistenia musí byť výtlkom poškodená okrem pneumatiky aj iná časť vozidla, napríklad disk.

Poisťovňa Generali eviduje za posledné roky 130 prípadov poškodenia pneumatiky a disku spôsobené nájazdom na výtlk s priemernou škodou 330 eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy