Druhý najväčší akcionár CME opäť vyzýva: Predajte firmu a vymeňte predstavenstvo!

, mediaguru Foto: SITA/AP

Fond TCS Capital Management, druhý najväčší akcionár spoločnosti CME, ktorá vlastní aj tuzemskú televíznu Markíza, vyzvala CME, aby si najala investičnú banku, ktorá by začala proces predaja spoločnosti. TCS to oznámil regulátorovi trhu. Dôvodom je údajne slabý vývoj cien akcií firmy a zámer maximalizovať podiel akcionára.

"Reportujúca osoba, (TSC) verí, že proces predaja by prilákal rad možných záujemcov vďaka atraktívnemu aktívu a silnej finančnej výkonnosti," píše sa v správe TCS Capital. Zároveň navrhuje nahradiť existujúcich členov predstavenstva členmi novými s tým, že by TCS mal možnosť podať návrh na nových členov, aby predstavenstvo "odrážalo záujmy všetkých akcionárov".

TCS Capital Management postupne navyšuje svoj podiel v CME. Aktuálne v CME drží 12,7 %, na túto úroveň sa dostal v posledných dvoch rokoch postupným prikupovaním akcií. Aktuálna výzva o predaji firmy ale nie je zo strany TCS prvou. S návrhom na najatie finančného poradcu a preskúmanie možností predaja firmy prišiel TCS prvýkrát v novembri 2015. TCS je hedžový fond so sídlom v New Yorku.

Najväčším akcionárom CME je spoločnosť Time Warner, ktorú má prevziať spoločnosť AT & T. Transakcia ale stále čaká na súhlas amerického regulačného orgánu. Proti transakcii sa stavia nový americký prezident Donald Trump.

Súvisiace články

Aktuálne správy