Menej môže byť viac: Dlhý pracovný čas poškodzuje ekonomiku aj rodinu

, bloomberg Foto: SITA/AP;thinkstock

Trh práce je zásadný pri diskusiách o tom, ako oživiť ekonomiku. Opakuje sa niekoľko základných tém ako je produktivita práce, starnutie populácie aj rovnosť pohlaví.

Japonsko je svojou pracovnou morálkou legendárne, aj keď oficiálne čísla  o tom veľa nehovoria. Počet odpracovaných hodín sa totiž postupne blíži číslam bežným napríklad v USA. Tieto čísla ale neodrážajú realitu, pretože podľa rôznych prieskumov počet nezaplatených nadčasových hodín odpracovaných zamestnancami v Japonsku je obrovský. Teraz sa japonská vláda snaží vyriešiť všetko jedným ťahom. Chce sa zamerať na tento kľúčový rys japonskej korporátnej kultúry – veľmi dlhý pracovný čas.

Dlhý pracovný čas so sebou nesie celý rad negatív, vrátane psychických problémov, stresu a problémov zdravotných. Môže byť tiež príčinou nízkej produktivity. Niektoré štúdie totiž ukazujú, že ak ľudia pracujú týždenne viac ako 60 hodín, ich produktivita môže znateľne klesať. Ak teda v práci trávite všetok možný čas, možno presvedčíte svojho nadriadeného o tom, že ste výborný zamestnanec, ale čistý prínos môže byť negatívny.

Najvážnejšie je ale dosah takéhoto životného štýlu na rodinu. V Japonsku už dávno neexistuje tradícia, podľa ktorej by celá rodina večerala spoločne. Mnohí zamestnanci, najmä muži, sa dostanú domov až neskoro večer. Ženy si musia vybrať, či sa budú venovať kariére alebo či sa budú starať o deti. Takýto stav prispieva k nízkej pôrodnosti a starnutiu celej populácie. Starosť o deti tiež ženám väčšinou znemožňuje tráviť v zamestnaní dlhé hodiny nadčas, ich kariérny postup tým často utrpí.

Extrémne dlhý pracovný čas poškodzuje ekonomiku, zdravie ľudí a rodiny, jej prínosy sú pritom obmedzené. Japonská vláda si je tohto problému vedomá a snaží sa ho riešiť. Podľa pripravovaných pravidiel by mal byť pracovný čas obmedzený, otázkou však je, nakoľko sa bude toto nariadenie dodržiavať. Podľa plánu by mali do spoločností chodiť inšpektori a kontrolovať, či sa už v budovách nesvieti. V krajinách ako USA by takáto politika bola nemysliteľná, avšak v Japonsku to je možno jediný spôsob, ako zmeniť uvažovanie starej školy manažérov.

Ďalšou možnosťou je väčšie využitie práce v pohodlí domova. Takýto spôsob bol v Japonsku veľmi obmedzený, teraz ale asi tretina firiem tvrdí, že tento model používa. Podobné reformy by priniesli dvojaký pozitívny efekt. Donútili by konzervatívnych japonských manažérov, aby zmenili svoje uvažovanie. Musia nájsť spôsob, ako prinútiť zamestnanca, aby svoju prácu urobil bez ďalších a ďalších hodín strávených v zamestnaní. Zmeny potom prospejú aj japonským rodinám, pretože rodičia budú môcť tráviť viac času s deťmi. To by sa následne malo prejavilo na miere pôrodnosti a postavenie žien v spoločnosti.

 

Autorom je ekonóm Noah Smith.

Súvisiace články

Aktuálne správy