Priemyselná produkcia eurozóny aj EÚ v novembri rástla

Produkcia priemyslu eurozóny v novembri podľa sezónne upravených údajov medzimesačne posilnila o 1,5 percenta a produkcia priemyslu celej 28-člennej Európskej únie sa zvýšila o 1,6 percenta

Produkcia priemyslu eurozóny v novembri podľa sezónne upravených údajov medzimesačne posilnila o 1,5 percenta a priemyselná produkcia celej 28-člennej Európskej únie sa zvýšila o 1,6 percenta. Medziročne bola novembrová produkcia priemyslu eurozóny vyššia o 3,2 percenta a v rámci celej EÚ sa zväčšila o 3,1 percenta. Informoval o tom vo štvrtok štatistický úrad Európskej únie Eurostat. Údajmi pre Slovensko úrad nedisponoval.
V rámci krajín EÚ, z ktorých mal Eurostat údaje k dispozícii, najväčší medzimesačný rast priemyslu v novembri evidovali v Írsku (16,3 %), Dánsku (4,6 %) a Chorvátsku (3,7 %), medzimesačný pokles zaznamenali v Grécku a Portugalsku (zhodne -0,9 %).
Najvýraznejší medziročný rast priemyselnej výroby v rámci krajín EÚ, z ktorých mal Eurostat údaje k dispozícii, v novembri evidovali v Írsku (14,6 %), Lotyšsku (11 %) a v Dánsku (10,7 %). V porovnaní s rovnakým mesiacom vlaňajška bola priemyselná produkcia nižšia na Malte a vo Švédsku (-0,8 %).

Súvisiace články

Aktuálne správy