SIEA je členom konzorcia ClusterFY na podporu klastrov

Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA) sa oddnes stáva na 60 mesiacov členom medzinárodného projektového konzorcia ClusterFY zloženého z ôsmich štátov. Konzorcium zastrešuje oblasť propagácie priemyselných klastrov. Informovala o tom SIEA.
Konzorcium ClusterFY má vytvoriť podmienky na integráciu klastrov na regionálnej, národnej a medzinárodnej úrovni. Cieľom je zvyšovať potenciál ich hodnotových reťazcov, rast schopností komercionalizovať znalosti a vytvárať revolučné inovačné riešenia, hlavne v prioritných oblastiach inteligentnej špecializácie SR. Z Európskeho fondu regionálneho rozvoja (ERDF) budú náklady na projekt hradené vo výške 85 %.
Slovenské klastre majú možnosť získať bronzové, prípadne zlaté certifikáty klastrovej excelencie, ktoré sú uznávané v celej EÚ a otvárajú im cestu do medzinárodnej spolupráce, sietí a projektov.
Efektívne fungujúce klastre pomáhajú zvyšovať konkurencieschopnosť firiem, podporujú a vytvárajú spoluprácu s univerzitami a výskumom a zároveň vytvárajú vhodné prostredie pre podporu inovácií a znalostnej ekonomiky.
Projekt ClusterFY združuje konzorcium ôsmich organizácií (MITA – Litva, SNN – Holandsko, Hudiksvalls Kommun – Švédsko, PARP – Poľsko, SM RDA – Rumunsko, UCLM – Španielsko, SIEA – Slovensko, CERTH – Grécko).

Súvisiace články

Aktuálne správy