L. Mikuláš pripravuje rekonštrukciu zimného štadióna

Mesto Liptovský Mikuláš predpokladá vynaložiť na rekonštrukciu zimného štadióna 3,61 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Trvanie zákazky plánuje na štyri roky, pričom investíciu chce financovať z vlastných zdrojov a z finančného príspevku úradu vlády.

Mesto Liptovský Mikuláš plánuje rekonštrukciu zimného štadióna. Za uskutočnenie prác predpokladá vynaložiť predbežne 3,61 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (4,33 mil. eur vrátane dane). Ako vyplýva z vyhlásenej výzvy na predkladanie ponúk, trvanie zákazky je plánované na štyri roky, pričom mesto chce investíciu financovať z vlastných zdrojov a z finančného príspevku Úradu vlády SR. Lehota na predkladanie ponúk je 7. februára 2017, zhotoviteľ stavby by mal vzísť z elektronickej aukcie.
Predmetom zákazky je rekonštrukcia a prístavba severnej a južnej tribúny a vstupov, rekonštrukcia západnej tribúny a vstupu, rekonštrukcia strechy, ľadovej plochy, ako aj preložka plynovodu, vnútorné silnoprúdové, slaboprúdové rozvody a zabezpečovací systém. Mesto na základe výsledku verejného obstarávania uzavrie rámcovú dohodu s jediným uchádzačom. Verejné obstarávanie zabezpečuje bratislavská spoločnosť RVO Integra, s. r. o.
Zimný štadión v Liptovskom Mikuláši (SE Aréna) má kapacitu 3 680 miest, z toho osemsto na sedenie. Prvá etapa výstavby pôvodného štadióna trvala do roku 1961 a zastrešený bol v roku 1967. Štadión bol modernizovaný v roku 1981 z dôvodu organizácie hokejového Turnaja štyroch, v rokoch 1987 a 1999 v súvislosti s konaním dvoch Svetových zimných univerziád. Miestny klub MHK 32 Liptovský Mikuláš hrá na zimnom štadióne najvyššiu domácu hokejovú súťaž Tipsportligu.

Súvisiace články

Aktuálne správy