Naštartujte svoj nový rok s jednoduchým vizuálnym trikom

, CNBC Foto: YT/CNBC

Je to rada od bývalej kariérnej „trénerky“ v Google. Jenny Blakeová vytvára pracovné stratégie, pomohla už viac ako 1000 záujemcom s ich pracovným životom.

Jenny odporúča vytvoriť si "myšlienkovú mapu," vizuálnu schému svojich záujmov a cieľov. Nakresliť niečo také netrvá vôbec dlho a môže vám to pomôcť zistiť, ako ďalší pracovný projekt, hobby alebo kariérne zmeny, urobia nastávajúci rok pre vás šťastnejším a úspešnejším, hovorí Blakeová. "Môj obľúbený spôsob pre kreatívny brainstorming, či už sú to hodnoty alebo stanovenie si cieľov pre nový rok, je prostredníctvom myšlienkovej mapy," cituje Blakeovú televízia CNBC.

Zakreslite si rok 2017 do stredu papiera, vytiahnite z neho lúče s rôznymi témami, ktoré sú pre vás dôležité. Napríklad, jeden lúč bude pracovný život, druhý osobný, zdravie, zábava alebo zručnosti. Ku každej z týchto podmnožín sa lúčmi pripoja motívy a spôsoby, ako sa chcete v danej oblasti zlepšiť, alebo experimentovať. Opýtajte sa sami seba: "Čo je pre mňa dôležité? Ako úspech vyzerá?"

Napríklad v "osobnom živote," by ste mohli napísať, "stretnem sa so svojim kamarátom aspoň raz za mesiac" alebo "začnem navštevovať kurzy klavíra."

Vizuálny trik funguje, pretože vám pomôže vidieť rôzne spôsoby, ako sa môžete zlepšiť, Blakeová to popisuje vo svojej knihe "Pivot: Jediný pohyb, na ktorom záleží, je váš ďalší".

"S mapovaním mysle vezmete do ruky pero a vraciate sa do starej školy," hovorí Blakeová. Ak ste sa podobne, ako mnoho odborníkov, v ostatnom čase pozerali skôr na monitor počítača, možno si takto pripomeniete, že kreslenie dokáže byť v skutočnosti zábavné. "Cieľom je, aby ste sa vymanili z lineárneho myslenia, skúste mať širší záber, rozbehnúť veci vo veľkom. Choďte až ku kraju, až k mantinelom, a potom experimentovaním zisťujte, ktoré z vašich myšlienok s najväčšou pravdepodobnosťou povedú k ďalšiemu kroku."

Súvisiace články

Aktuálne správy