IAD Investments kúpil obchodné centrum Laugaricio v Trenčíne

Pôvodný developer obchodného centra Laugaricio v Trenčíne Mint Investments bude aj po zmene majiteľa naďalej správcom nehnuteľnosti.

Slovenská správcovská spoločnosť IAD Investments kúpila do svojho Prvého realitného fondu obchodné centrum (OC) Laugaricio v Trenčíne. Akvizíciu dokončili v utorok, pričom podľa informácií IAD Investments má ísť o najväčšiu realitnú transakciu na Slovensku v tomto roku.
„Parametre OC Laugaricio a jeho rozvojový potenciál predstavujú výbornú príležitosť pre ďalšiu diverzifikáciu portfólia nášho fondu,“ povedal predseda predstavenstva spoločnosti IAD Investments Vladimír Bencz. Ako ďalej spoločnosť IAD Investments informovala, pôvodným developerom OC Laugaricio bola skupina Mint Investments, ktorá centrum od vzniku spravovala a v úlohe správcu ostáva aj po zmene majiteľa nehnuteľnosti. OC Laugaricio bolo otvorené v roku 2009. Na ploche 26 tisíc metrov štvorcových ponúka viac ako 120 značiek.
IAD Investments je správcovská spoločnosť, ktorá od roku 1991 poskytuje finančné služby v krajinách strednej Európy. V rámci svojho európskeho pôsobenia spravuje aktíva na Slovensku, v Českej republike a Slovinsku v celkovej hodnote takmer 500 miliónov eur.
Skupina Mint Investments bola založená v roku 2002 a ponúka služby integrovanej investičnej platformy, ktorá zabezpečuje správu investícií, správu aktív, služby v oblasti rozvoja a výstavby a správy nehnuteľností. Spravuje majetok v investičnej hodnote viac ako 600 miliónov eur v dvoch súčasných inštitucionálnych fondoch a piatich uzavretých privátnych fondoch.

Súvisiace články

Aktuálne správy