Dlhopisy tvorili v novembri 99,9 % obchodov na burze

V novembri sa na bratislavskej burze zobchodovali dlhové cenné papiere za 452,3 mil. eur.

Obchody s dlhopismi dominovali na bratislavskej burze aj v novembri. Celkový objem obchodov s dlhovými cennými papiermi totiž dosiahol 452,3 mil. eur, čo predstavovalo až 99,9 % z celkového objemu obchodov na burze. S dlhopismi sa pritom počas 20 novembrových pracovných dní uskutočnilo 481 transakcií, v ktorých sa zobchodovalo 360,9 mil. kusov cenných papierov. Informovala o tom Burza cenných papierov v Bratislave.

V porovnaní s októbrom to predstavovalo pokles počtu transakcií o 7,3 %, rast počtu zobchodovaných cenných papierov o 45,4 % a rast dosiahnutého finančného objemu o 39,7 %. Na medziročnej báze sa zaznamenal rast počtu transakcií o 2,1 % pri raste počtu zobchodovaných dlhových cenných papierov o 40,5 % a raste dosiahnutého finančného objemu o 22,9 %. Rovnako ako v minulých mesiacoch aj v sledovanom mesiaci mali v obchodovaní s dlhopismi prevahu priame obchody, s finančným objemom vo výške 438,3 mil. eur, nad kurzotvornými obchodmi s objemom 14 mil. eur.

Trhová kapitalizácia dlhopisov k poslednému obchodnému dňu novembra dosiahla hodnotu 42,041 mld. eur, čo predstavovalo 1,1-percentný medzimesačný pokles. Trhová kapitalizácia emisií dlhopisov umiestnených na trhu kótovaných cenných papierov klesla od konca predchádzajúceho mesiaca o 1,6 % na hodnotu 37,688 mld. eur.

pb;dn

Súvisiace články

Aktuálne správy