Mestské lesy Spišská Belá opravili lesnú cestu v lokalite Ždiar za 53.000 eur

Mestské lesy Spišská Belá v priebehu novembra zrekonštruovali lesnú cestu v lokalite Ždiar v úseku medzi čistiarňou odpadových vôd smerom k bývalému penziónu Tatra až po lesný sklad Rovienky v celkovej dĺžke jeden kilometer. Ako uviedol primátor Spišskej Belej Štefan Bieľak, cesta je v týchto dňoch už obnovená a slúži nielen pre lesníkov, ale aj pre širokú verejnosť.
„Keďže cesta bola vo veľmi zlom technickom stave, jej povrch sa upravil hrubým a jemným makadamom a osadili sa nové priepusty a priekopy. Na jar nás čaká ešte uloženie železných cestných odtokov, takzvaných odrážok. Celkové náklady na samotnú rekonštrukciu predstavujú sumu 53.000 eur,“ informoval Bieľak. Obnova lesnej cesty bola financovaná z vlastných zdrojov mestských lesov, nakoľko si počas roka vytvorili finančnú rezervu dobrým hospodárením.
Zrekonštruovaná cesta bude slúžiť nielen pre potreby mestských lesov, ale aj pre širokú verejnosť, pretože po tejto ceste je plánovaná cyklotrasa v smere od Kardolína cez Monkovu dolinu na Ski centrum Strednica.

Súvisiace články

Aktuálne správy