Novým šéfom hračkárskej firmy Lego bude prvýkrát cudzinec

Dlhoročný šéf dánskej hračkárskej spoločnosti Lego Jorgen Vig Knudstorp odstúpi ku koncu roka z funkcie a na jeho miesto prvýkrát v histórii dánskej firmy nastúpi cudzinec. V rámci rozsiahlej reorganizácie, ktorej súčasťou je aj zmena na najvyššom poste spoločnosti, sa zároveň posilní pozícia rodiny Kristiansenovcov, vlastníkov Lega, v ďalšom rozvoji spoločnosti.
Ako uviedla agentúra Reuters, novým výkonným riaditeľom firmy Lego sa od 1. januára 2017 stane súčasný prevádzkový riaditeľ spoločnosti, Brit Bali Padda. Je to ďalší posun v dánskej rodinnej firme, keďže samotný Knudstorp bol vôbec prvým šéfom spoločnosti, ktorý nepochádzal z rodiny Kristiansenovcov, najbohatšej rodiny v Dánsku.
Knudstorp prevzal funkciu v roku 2004, rok po tom, ako firma balansovala na pokraji bankrotu. Spoločnosť dostal opäť na nohy a za jeho pôsobenia Lego prevzalo aj amerického konkurenta Hasbro, čím sa dánska firma stala druhou najväčšou hračkárskou spoločnosťou na svete, hneď za americkým Mattelom.
Knudstorp v rámci najväčšej reorganizácie Lega od jeho založenia v roku 1932 prevezme pozíciu predsedu správnej rady firmy, ako aj vedenie novej spoločnosti v rámci skupiny, ktorá ponesie názov Lego Brand Group. Podľa BBC sa nová spoločnosť sústredí na „ochranu a rozvoj“ značky Lego, pričom pod kontrolou bude mať vzdelávacie aj charitatívne aktivity, ako aj zábavné parky Legoland.

Súvisiace články

Aktuálne správy