Dozor k úseku D1 Hričovské Podhradie – Lietavská Lúčka vyjde NDS 5,21 mil. eur

Stavebnotechnický dozor pri výstavbe úseku D1 Hričovské Podhradie - Lietavská Lúčka zabezpečí pre Národnú diaľničnú spoločnosť (NDS) združenie firiem BUNG Slovensko, AE Dozoring a INFRAM SK.

Stavebnotechnický dozor pri výstavbe úseku D1 Hričovské Podhradie – Lietavská Lúčka zabezpečí pre Národnú diaľničnú spoločnosť (NDS) združenie firiem BUNG Slovensko, AE Dozoring a INFRAM SK. Zákazka vyjde diaľničiarov na 5,21 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH).
Vyplýva to z oznámenia o výsledku súťaže, ktoré bolo zverejnené vo vestníku verejného obstarávania. NDS si v tendri vyberala z dvoch prijatých ponúk a pôvodne cenu za dozor odhadovala vo výške 5,85 milióna eur bez DPH.
Tento úsek diaľnice D1 pri Žiline je dlhý 11,3 kilometra a stavia sa už od januára 2014. Cestu buduje združenie firiem Doprastav, Strabag, Váhostav–SK a Metrostav za cenu 427 miliónov eur. Diaľnica je spolufinancovaná z eurofondov a má sa na nej nachádzať 11 mostov a dva tunely – Ovčiarsko a Žilina.
Podľa zmluvy by sa mal úsek dokončiť v januári 2018, diaľničiari však už registrujú nárok stavbárov na predĺženie výstavby až do októbra 2018, o ktorom sa momentálne rokuje.

Súvisiace články

Aktuálne správy