Electrolux predá značku Eureka čínskej firme Midea Group

Švédsky výrobca domácich spotrebičov Electrolux oznámil, že predá severoamerickú značku vysávačov Eureka čínskej spoločnosti Midea Group. Firma dodala, že s cieľom zlepšiť svoju konkurencieschopnosť sa chce v oblasti výroby malých elektrospotrebičov na severoamerickom trhu viac sústrediť na svoje najsilnejšie kategórie.
„Tento krok nám umožní zamerať sa v USA na naše najziskovejšie kategórie,“ povedal šéf divízie malých elektrospotrebičov Electroluxu Ola Nilsson. Ako dodal, predaj okrem toho firme umožní zvýšenie investícií do oblasti inovácií a strategického rastu.
Dohoda zahrňuje väčšinu aktív týkajúcich sa tejto značky. Tržby z predaja produktov značky Eureka dosiahli za uplynulých 12 mesiacov približne 60 miliónov USD (56,38 milióna eur). Transakcia by sa mala dokončiť ešte tento mesiac, sumu však firmy nezverejnili.
Midea Group patrí k najväčším svetovým výrobcom spotrebnej elektroniky, vykurovacích zariadení a klimatizácie. Spoločnosť zamestnáva vyše 100.000 ľudí a v roku 2015 dosiahla tržby okolo 22 miliárd USD.

Súvisiace články

Aktuálne správy