Projekt Hodnota za peniaze je základom partnerstva medzi NKÚ a IFP

Memorandum o spolupráci, ktorého základné ciele a východiská vychádzajú z projektu Hodnota za peniaze, podpísali dnes Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ) SR a Inštitút finančnej politiky (IFP) Ministerstva financií (MF) SR.
„Praktické využitie partnerstva sa vo veľkej miere uplatní v budúcom roku, keďže úrad sa vo väčšine prípadov zameria na oblasti výkonnosti a hodnotenia prierezových politík,“ informovala hovorkyňa NKÚ Daniela Bolech Dobáková.
Obe strany sa dohodli na vzájomnej spolupráci pri príprave a realizácii analýz makroekonomického, fiškálneho, daňového charakteru, štrukturálnych a výdavkových politík, ako aj na kooperácii pri plánovaní a realizácii kontrol výkonnosti, zameraných na hodnotenie efektívnosti, účinnosti a hospodárnosti vynakladania verejných prostriedkov. „V budúcom roku budú tieto inštitúcie intenzívne komunikovať pri témach súvisiacich s regionálnym a vysokým školstvom, s dopravou, ako aj s IT sektorom či oblasťou zdravotníctva,“ avizovala Dobáková.
Spolupráca bude podľa nej prebiehať aj pri vytváraní metodiky Hodnoty za peniaze, pri hodnotení štátneho záverečného účtu, či pri analýzach výdavkov verejnej správy a pri formulácii odporúčaní v tejto oblasti. Vzájomné partnerstvo sa premietne tiež do výmeny expertov medzi oboma stranami hlavne pri témach, ktoré vychádzajú z projektu Hodnota za peniaze.

Súvisiace články

Aktuálne správy