Návrh bezpečnosti na cestách a analýza stojí 9 miliónov eur

Slovenská správa ciest zadala zákazku na služby pre riadenie bezpečnosti, návrh opatrení a analýzu financovateľnosti bezpečnostných opatrení na cestách prvej triedy združeniu na čele s Ústavom súdneho inžinierstva Žilinskej univerzity v Žiline.

Slovenská správa ciest (SSC) vynaloží na služby pre riadenie bezpečnosti, návrh opatrení a analýzu financovateľnosti bezpečnostných opatrení na cestách prvej triedy 7,72 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (9,26 mil. eur vrátane dane). Zákazku na štyri roky zadala skupine dodávateľov na čele s Ústavom súdneho inžinierstva Žilinskej univerzity v Žiline, ďalšími členmi sú spoločnosť Hakom, s. r. o., z Martina a Výskumný ústav dopravný, a. .s., v Žiline. Predpokladaná cena za poskytovanie uvedených služieb predstavovala 7,96 mil. eur bez dane (9,55 mil. eur vrátane dane).

V oznámení o výsledku verejnej súťaže, vyhlásenej minulý rok v októbri, cestári informovali, že prijali jednu ponuku. Z informácie o vyhodnotení ponúk, ktorá je súčasťou dokumentov zákazky, vyplýva, že druhú ponuku predložila spoločnosť Znalex, spol. s r. o., zo Zvolena. Úspešným uchádzačom podľa kritéria na vyhodnotenie ponúk, a to najnižšej ceny, sa stalo spomínané združenie s tromi členmi.

Slovenská správa ciest je samostatná rozpočtová organizácia zriadená ministerstvom dopravy k 1. januáru 1996. Spravuje cesty I. triedy a vykonáva pre ne investičnú činnosť. Generálne riaditeľstvo SSC je v Bratislave, štyri regionálne organizačné zložky majú zastúpenie v Bratislave, Žiline, Banskej Bystrici a Košiciach. Investičná výstavba a správa ciest (IVSC) Bratislava má na starosti cesty I. triedy v Bratislavskom, Trnavskom a Nitrianskom kraji, IVSC Žilina v Žilinskom a Trenčianskom kraji, IVSC Banská Bystrica v Banskobystrickom kraji a IVSC Košice v Košickom a Prešovskom kraji.

Súvisiace články

Aktuálne správy