Trnavskí cestári zrušili tender na rozmrazovacie prostriedky

Predpokladaná cena zákazky na dodávku rozmrazovacích prostriedkov pre zimnú údržbu ciest na tri roky predstavovala 3,32 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Správa a údržba ciest Trnavského samosprávneho kraja zdôvodnila zrušenie tendra tým, že súťažné podklady obsahovali nesúlad medzi obchodnými podmienkami dodania a špecifikáciou predmetu zákazky.

Správa a údržba ciest Trnavského samosprávneho kraja zrušila verejnú súťaž na dodávku rozmrazovacích prostriedkov pre zimnú údržbu ciest na tri roky. Predpokladaná cena zákazky predstavovala 3,32 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (3,98 mil. eur vrátane dane). Cestári zdôvodnili zrušenie tendra tým, že v lehote pred predkladaním ponúk zistili, že súťažné podklady obsahujú nesúlad medzi obchodnými podmienkami dodania a špecifikáciou predmetu zákazky.

„Uvedenú nezhodu je možné odstrániť iba tým, že verejný obstarávateľ zruší vyhlásený postup zadávania zákazky. V prípade, ak by verejný obstarávateľ pokračoval vo verejnom obstarávaní, ďalším konaním by mohli byť porušené princípy verejného obstarávania, najmä princíp nediskriminácie hospodárskych subjektov,“ oznámili cestári vo Vestníku verejného obstarávania.

Verejná súťaž na dodávku rozmrazovacích prostriedkov pre zimnú údržbu ciest počas zimných období 2016/2017 až 2018/2019 bola vyhlásená v auguste. Pôvodná lehota na predkladanie ponúk 20. septembra sa posunula trikrát, naposledy na 8. novembra. Verejné obstarávanie pre trnavských cestárov zabezpečovala spoločnosť Process Management, s. r. o., z Bratislavy.

Správa a údržba ciest Trnavského samosprávneho kraja vznikla 1. januára 2004 ako rozpočtová organizácia kraja. Predchádzalo tomu zlúčenie troch bývalých preddavkových vnútorných organizačných jednotiek Slovenskej správy ciest Bratislava (SSC), a to Správy a údržby Trnava, Správy a údržby Dunajská Streda a Správy a údržby Senica. Organizácia vykonáva správu a údržbu 1 592 kilometrov ciest vo vlastníctve kraja v siedmich okresoch, z toho 528 km ciest II. triedy a 1 064 km ciest III. triedy. Spravuje aj 386 mostných objektov na týchto cestách. Okrem toho zabezpečuje aj údržbu štátnych ciest I. triedy na území Trnavského a štyroch ciest I. triedy na území Bratislavského kraja na základe zmluvy s SSC.

Súvisiace články

Aktuálne správy