V podielových fondoch pribudlo vyše 6,2 mil. eur

Najvyššie čisté predaje evidovali správcovské spoločnosti v uplynulom týždni pri zmiešaných fondoch v sume 4,8 mil. eur.

V uplynulom týždni pribudlo v podielových fondoch spravovaných členmi Slovenskej asociácie správcovských spoločností (SASS) vyše 6,2 mil. eur. Fondy tak pokračujú v kladných čistých predajoch, keď v predchádzajúcom týždni dosiahli 7,7 mil. eur. V uplynulom týždni pritom celkové predaje podielov dosiahli 36,3 mil. eur, kým spätný nákup podielov vo fondoch predstavoval 30,1 mil. eur.

Z jednotlivých typov fondov najviac zdrojov v sledovanom období pribudlo v zmiešaných fondoch, a to 4,8 mil. eur. Kladné čisté predaje evidovali aj dlhopisové fondy v sume 3,7 mil. eur, fondy alternatívnych investícií na úrovni 1,5 mil. eur, realitné fondy s 1,4 mil. eur a akciové fondy v sume 106,7 tis. eur. Naopak, takmer 3,7 mil. eur ubudlo vo fondoch krátkodobých investícií, 1,9 mil. eur v štruktúrovaných fondoch a mierne záporné predaje v sume necelých 50 tis. eur vykázali aj fondy peňažného trhu.

V rámci správcovských spoločností dominovala v uplynulom týždni Tatra Asset Management, ktorej fondy dosiahli kladné čisté predaje 2,8 mil. eur a Asset Management Slovenskej sporiteľne s 2,7 mil. eur. Nasledovala Prvá penzijná, v ktorej fondoch za týždeň pribudlo bezmála 2 mil. eur. Naopak, najvyššie záporné predaje vykázali fondy VÚB Asset Managementu v sume 2,4 mil. eur.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy