MZ presunie nemocnicu v Podunajských Biskupiciach

Minister zdravotníctva uviedol, že nepôjde o zatvorenie nemocnie, ale o presun pracovísk.

Nemocnica v Podunajských Biskupiciach, ktorá je súčasťou Univerzitnej nemocnice v Bratislave (UNB), sa presunie. Informoval o tom minister zdravotníctva Tomáš Drucker. „V Podunajských Biskupiciach nie sme vo vlastných priestoroch, ak sa bavíme o nejakej miere efektivity a neefektivity, z nákladov, ktoré máme, tak hovoríme, poďme hľadať efektivitu,“ povedal minister.

Minulý týždeň v piatok upozornil poslanec za stranu Most-Híd a člen výboru pre zdravotníctvo Tibor Bastrnák, že sa uvažuje o rušení spomínanej nemocnice. „Túto znepokojivú informáciu som zachytil z viacerých zdrojov, pričom doteraz nebola verejne potvrdená zo strany ministerstva zdravotníctva,“ vyhlásil Bastrnák. Nemocnica v Podunajských Biskupiciach sa sústredí na geriatrickú starostlivosť, ale zabezpečuje aj rehabilitačnú starostlivosť pre lôžkových aj ambulantných pacientov.

Minister zdravotníctva v reakcii uviedol, že je nešťastné hovoriť o zatváraní nemocnice. „Nie, my ideme zatvoriť priestor Podunajských Biskupíc, ale tie pracoviská chceme presúvať na také časti, kde bude efektívne pokračovať ich budúcnosť,“ upozornil šéf rezortu zdravotníctva. Podľa Druckera sa od rezortu očakáva, že bude hľadať efektivitu, pripomenul, že UNB je najzadlženejšia nemocnica.

Súvisiace články

Aktuálne správy