Zisk poisťovne Allianz v 3. kvartáli prekonal odhady analytikov

Nemecká poisťovňa Allianz, najväčšia v Európe, dosiahla v uplynulom 3. kvartáli 2016 nárast zisku, ktorý prekonal aj odhady analytikov. Dôvodom boli nižšie náklady na poistné udalosti spôsobené prírodnými katastrofami a vyššie príjmy divízií životného a zdravotného poistenia. Informovali o tom agentúry DPA a Bloomberg.
Presnejšie, čistý zisk Allianz sa za tri mesiace do konca septembra zvýšil o 36 % na 1,86 miliardy eur z 1,36 miliardy eur v rovnakom období vlani. Analytici, ktorých oslovila agentúra DPA pritom odhadovali, že Allianz dosiahne zisk v priemere 1,56 miliardy eur.
„Snaha o rozvoj nášho podnikania vo veľmi náročnom prostredí sa vypláca,“ uviedol vo svojom vyhlásení finančný riaditeľ poisťovne Dieter Wemmer.
Tržby Allianzu v 3. štvrťroku stúpli len o 0,5 % na 27,7 miliardy eur, ale prevádzkový zisk poisťovacieho koncernu sa zvýšil o 18 % na 2,9 miliardy eur.
Vedenie Allianzu dnes oznámilo, že vzhľadom na solídny rast prevádzkového zisku v 3. kvartáli očakáva za celý rok prevádzkový zisk v rozmedzí 10 až 11 miliárd eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy