Ani ona ani on: Chcete aby sme vás oslovovali non- binárne?

, BBC Foto: TASR/AP

Metro Bank sa pridala k organizáciám, ktoré dávajú svojim zákazníkom možnosť výberu oslovenia. Aj prípade, že sa necítite byť ani ženou ani mužom. Veriteľ teraz ponúka non-binárne oslovenie, má skratku "Mx".

Podľa vyhlásenia banky novinku zavedú pre zákazníkov všetkých dostupných produktov, ako aj pre zamestnancov banky. Ide údajne o reakciu po vyhodnotení spätnej väzby od zamestnancov a zákazníkov, banka sa takto potrebovala "uistiť, že jej zákazníci a kolegovia sa cítia komfortne, čo je pre túto finančnú inštitúciu skutočnou prioritou".

Zástupcovia LGBT lobby túto iniciatívu vítajú, banka podľa nich dáva dôležité a toľko potrebné uznanie ľuďom, ktorí sa neidentifikujú ako muž alebo žena.

Aj Royal Bank of Scotland umožňuje zákazníkom oslovenie Mx, čo sa definuje ako "označenie pred menom, alebo priezviskom osoby, ktorá si želá, aby sa neuvádzalo jej pohlavie, alebo ktorá sa nechce identifikovať ako muž alebo žena".

V septembri  pristúpila k tejto voľbe aj služba na streamovanie hudby Spotify, pre svojich užívateľov vo Veľkej Británii, USA a Austrálii. Facebook dáva užívateľom možnosť zvoliť isi zámeno "on", "ona" a "oni".

Súvisiace články

Aktuálne správy