Vodiči nahlásili za polrok vyše 65 tis. poistných udalostí

Počet hlásených škôd medziročne stúpol o 3 %.

Slovenskí vodiči nahlásili v uplynulom polroku poisťovniam spolu 65 371 poistných udalostí. Ich počet tak v porovnaní s rokom 2015 mierne vzrástol, o niečo vyše tri percentá. Povinné zmluvné poistenie, ako už z názvu vyplýva, je pre majiteľov áut zo zákona povinné. Napriek tomu je asi 60 tis. vozidiel na Slovensku trvalo nepoistených. Vyplýva to zo štatistík Slovenskej kancelárie poisťovateľov.

Neželané priame strety so zverou sa podpisujú pod najvyššie škody na vozidlách. “V poslednom období evidujeme nárast počtu hlásení, ktoré sa týkajú práve škôd po priamom strete so zverou. Ich výška pritom nie je vôbec zanedbateľná. Ide o stovky eur po strete s menšou zverou, napríklad zajacom, až po tisícky eur v prípade vysokej lesnej zveri,” uviedol riaditeľ Odboru neživotného poistenia ČSOB Poisťovne Peter Ripka.

Pri výbere povinného zmluvného poistenia by mal vodič zohľadňovať aj iné kritéria, ako je len cena. “Vodič by mal určite porovnávať aj výšku poistného krytia. Minimálne limity sú už dané zákonom. Vodič v prípade poistnej udalosti určite ocení asistenčné služby, preto by si mal preveriť vopred ich rozsah, ale tiež rôzne zľavy a ponúkané bonusy,” skonštatoval Ripka.

Súvisiace články

Aktuálne správy