Ceny ropy vymazali väčšinu strát, cena Brentu sa vrátila nad 50 USD/barel

Ceny ropy vymazali väčšinu strát zaznamenaných počas dnešného obchodovania, pričom cena ropy Brent sa vrátila nad hranicu 50 USD za barel (159 litrov). K obratu prispela správa amerického ministerstva energetiky, podľa ktorej ropné zásoby v Spojených štátoch minulý týždeň klesli. Informovala o tom agentúra Reuters.
Ministerstvo uviedlo, že zásoby ropy v USA klesli za minulý týždeň o 553.000 barelov. Analytici pritom počítali s rastom zásob, a to o 1,7 milióna barelov. Americký ropný inštitút (API), ktorý svoj odhad zverejnil v utorok (25. 10.), dokonca uviedol, že zásoby ropy vzrástli až o 4,8 milióna barelov, na čo ceny ropy reagovali prudkým poklesom.
Po správe amerického ministerstva energetiky sa ceny ropy v popoludňajších hodinách zvýšili, v porovnaní s utorkovou uzávierkou boli však do sledovaného času stále o niečo nižšie. Napriek tomu sa cena severomorskej ropnej zmesi Brent vrátila nad úroveň 50 USD za barel.
Cena Brentu dosiahla do 16.40 h SELČ 50,52 USD (46,24 eura) za barel, čo oproti utorkovej uzávierke predstavuje pokles o 27 centov. Počas dnešného obchodovania však klesla až na 49,65 USD/barel. To bola najnižšia hodnota od 30. septembra.
Cena americkej ľahkej ropy dosiahla 49,94 USD/barel, čo znamená 2 centy pod hodnotou utorkovej uzávierky. Počas dnešného obchodovania klesla až na 48,87 USD za barel, najmenej od 4. októbra.

Súvisiace články

Aktuálne správy