Mesto podpísalo memorandum s Východoslovenskou distribučnou, a. s.

Mesto Stropkov očakáva v najbližších troch rokov investície do energetiky. Mestskí poslanci na dnešnom rokovaní mestského zastupiteľstva schválili text Memoranda o spolupráci so spoločnosťou Východoslovenská distribučná, a. s., (VSD). Spoločnosť je v najbližších troch rokoch pripravená investovať do údržby, obnovy a výstavby distribučnej sústavy na území mesta Stropkov a jeho okolia viac ako 1,3 milióna eur.
„Memorandum by malo zabezpečiť intenzívnejší rozvoj elektrickej distribučnej siete na území mesta, rekonštrukciu súčasného vedenia a vybudovanie nových elektroenergetických zariadení. Výsledkom bude zvýšenie kapacitných možnosti pre podnikateľské subjekty a rozvoj investičnej bytovej výstavby. Obdobné memorandum už majú uzatvorené mestá Bardejov, Prešov, Stará Ľubovňa, Spišská Belá, Giraltovce aj ďalšie,“ informoval primátor Stropkova Ondrej Brendza.
Distribútor má záujem stať sa partnerom Stropkova so štatútom osobitného zreteľa, čo by mu umožnilo využiť finančné zdroje získané z oblasti náhrad za obmedzenie pozemkov mesta do oblasti nevyhnutnej pre jeho rozvoj, teda do oblasti elektroenergetickej infraštruktúry a technickej vybavenosti.
„Predpokladom pre čerpanie týchto zdrojov je kvalitná investičná príprava rešpektujúca časové hľadisko investičného plánovania pri obnove distribučnej sústavy. Uzatvorenie memoranda a implementácia vzájomných nastavení výraznou mierou prispeje k dosiahnutiu uvedeného cieľa,“ uvádza sa v texte memoranda.
„Uzatvorenie memoranda vnímame ako utvrdenie sa v doterajšej dobrej a obojstranne prospešnej spolupráci, ktorá vytvára široký priestor pre ešte kvalitnejšiu vzájomnú komunikáciu v oblasti investičnej výstavby,“ uviedol po podpise memoranda riaditeľ divízie Sieťový obchod VSD, a. s., Jaroslav Hrušč.
Dokument je výsledkom dlhoročnej spolupráce oboch partnerov.

Súvisiace články

Aktuálne správy