Orange zaznamenal v uplynulom 3. kvartáli nárast zisku

Francúzska telekomunikačná spoločnosť Orange zaznamenala v uplynulom 3. kvartáli nárast zisku. Pomohli jej vyššie tržby v Španielsku a v Afrike, aj dopyt po rýchlom internete na domácom trhu. Informovala o tom agentúra Bloomberg.
Upravený zisk skupiny pred úrokmi, zdanením, odpismi a amortizáciou (EBITDA) za tri mesiace do konca septembra 2016 vzrástol o 3,6 % na 3,6 miliardy eur. Tento výsledok sa takmer zhoduje s odhadmi analytikov, ktorí očakávali zisk 3,59 miliardy eur.
Tržby najväčšieho francúzskeho telekomunikačného operátora v 3. kvartáli stúpli o 0,8 % na 10,3 miliardy eur. Aj tento výsledok analytici predpovedali.
Telekomunikačnej firme v apríli nevyšiel pokus o kúpu bezdrôtovej divízie spoločnosti Bouygues SA za približne 10 miliárd eur. Orange dúfal, že sa mu tak podarí zmierniť tlak konkurencie. No namiesto toho, aby ušetril a znížil náklady, čelí aj naďalej trom veľkým rivalom.
Orange v uplynulom kvartáli získal 187.000 nových klientov v mobilnej divízii a 134.000 pre širokopásmový internet.
Tržby spoločnosti v Španielsku v 3. štvrťroku stúpli o 7,8 % a v Afrike sa zvýšili o 2,5 %, no vo Francúzsku klesli o 0,6 %.
Orange chce vo Francúzsku začať ponúkať aj finančné služby v 1. polovici 2017 po tom, ako kúpil 65-% podiel v Groupama Bank.
Francúzska spoločnosť plánuje vyplatiť za tento rok dividendy vo výške 60 centov na podiel. Očakáva tiež, že v tomto, poslednom kvartáli roka dosiahne lepšie výsledky ako v 3. štvrťroku.

Súvisiace články

Aktuálne správy