ŽSR realizujú údržbu trate Tatranských elektrických železníc (TEŽ)

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) realizujú v dňoch 25. - 26. 10. údržbu železničnej trate v úseku Starý Smokovec – Vyšné Hágy a v dňoch 27.

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) realizujú v dňoch 25. – 26. 10. údržbu železničnej trate v úseku Starý Smokovec – Vyšné Hágy a v dňoch 27. – 28. 10. v úseku Tatranská Lomnica – Starý Smokovec. V týchto dňoch bude vylúčená vlaková doprava v čase od 07.30 do 14.00 h. Náhradnú autobusovú dopravu zabezpečí dopravca ZSSK.
Dôvodom výluky sú pravidelné kontroly a údržba trakčného vedenia. Zamestnanci ŽSR z odvetvia elektrotechniky a energetiky pri týchto výlukách trakčného vedenia vykonávajú množstvo činnosti, ktoré určujú predpisy. Pôjde napríklad o kontrolu závesov, prúdových prepojení, pevných bodov, úsekových odpojovačov. Vykonajú sa aj nátery trakčných podpier, meranie opotrebenia trolejového drôtu, meranie izolačných stavov napájacích káblov. Kontroluje a reguluje sa výška a kľukatosť trakčného vedenia. Kontrola a opravné práce na železničnej trati sa realizujú vo vlastnej réžii a s použitím vlastnej strojovej mechanizácie.
ŽSR prosia cestujúcu verejnosť o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým dôjde v dôsledku výlukových prác a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hlásení staničného rozhlasu v železničných staniciach.
Informáciu TASR poskytla hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

Súvisiace články

Aktuálne správy