AT&T dosiahla dohodu o prevzatí Time Warner za 85 mld. USD

Americká telekomunikačná spoločnosť AT&T Inc. dosiahla dohodu o tom, že prevezme mediálnu spoločnosť Time Warner Inc. Dohodu jednomyseľne schválili predstavenstvá oboch spoločností. AT&T a Time Warner o tom informovali v sobotu. Transakcia, v rámci ktorej sa má platiť akciami a hotovosťou, stanovuje cenu akcií Time Warner na 107,50 USD za kus. Akvizíciou v hodnote 85,4 mld. USD sa spojí telekomunikačný gigant so spoločnosťou vlastniacou televízne stanice HBO a CNN.

Generálny riaditeľ AT&T Randall Stephenson, ktorý má spojenú firmu riadiť, povedal, že akvizícia umožní spoločnosti AT&T ponúkať unikátne služby, osobitne prostredníctvom mobilov, ale neposkytol podrobnosti. Hodnota akcií AT&T, čo je typické pre firmy realizujúce veľké transakcie, už v piatok oslabila o 3 percentá. Išlo o reakciu na správy, že AT&T o kúpe Time Warner rokuje. Cena akcií Time Warner v piatok stúpla o takmer 8 percent.

Time Warner Inc má približne 49-percentný podiel na hlasovacích právach v Central European Media Enterprises (CME), ktorá prevádzkuje televízne stanice v šiestich krajinách strednej a východnej Európy. Spoločnosť Central European Media Enterprises Ltd. v júli 2007 odkúpila 20 % v TV Markíza od spoločnosti Media Invest, spol. s r. o. CME informovala, že sa touto transakciou stala 100-percentným vlastníkom spoločnosti Markíza – Slovakia, spol. s r. o., ktorá je prevádzkovateľom licencie na vysielanie TV Markíza.

(1 EUR = 1,0886 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy