Telekomunikačný koncern AT&T preberie mediálnu spoločnosť Time Warner

Americký telekomunikačný koncern AT&T oznámil zámer odkúpiť mediálnu spoločnosť Time Warner, ktorá vlastní filmové štúdiá Warner Bros., ako aj televízne kanály HBO či CNN.

Americký telekomunikačný koncern AT&T oznámil zámer odkúpiť mediálnu spoločnosť Time Warner, ktorá vlastní filmové štúdiá Warner Bros., ako aj televízne kanály HBO či CNN. Výsledkom by malo byť vytvorenie jednej z najväčších mediálnych skupín sveta, informovala dnes agentúra DPA.
Predstavitelia spoločností sa dohodli na kúpnej cene 107,5 dolára za jednu akciu, z čoho vychádza suma 85,4 miliardy dolárov (78,4 mld. eur). Hodnota nákupu po zarátaní dlhu spoločnosti Time Warner dosahuje 108,7 miliardy dolárov (99,9 mld. eur).
Podľa DPA predstavenstvá oboch subjektov túto akvizíciu na stretnutí v sobotu večer jednohlasne schválili, rozhodnutie však musia ešte preskúmať príslušné regulačné orgány.
Republikánsky kandidát na post prezidenta USA Donald Trump v sobotu vyhlásil, že ako šéf Bieleho domu by bol proti takejto dohode, pretože znamená sústredenie príliš veľkého vplyvu do rúk príliš malej skupiny ľudí.

Súvisiace články

Aktuálne správy