Nissan v novembri rozhodne, kde bude vyrábať ďalší Qashqai

Japonská automobilka Nissan Motor na budúci mesiac rozhodne, či bude vyrábať ďalší model Qashqai vo svojom závode v Sunderlande v Británii. Oznámil to dnes generálny riaditeľ automobilky Carlos Ghosn. Informovala o tom agentúra Reuters.
Ghosn sa minulý týždeň stretol s britskou premiérkou Theresou Mayovou po tom, ako varoval vládu v Londýne, že automobilka môže po brexite zastaviť investície do závodu Sunderlande, ktorý je najväčším výrobcom áut v krajine.
Šéf Nissanu v septembri vyvolal rozruch v Británii, keď vyhlásil, že zastaví nové investície, ak mu vláda nesľúbi kompenzácie za prípadné zavedenie cla po brexite.
Nissan by sa mal pritom na budúci rok rozhodnúť, kde postaví novú linku na výrobu Qashqaia SUV, ale to ešte nebudú známe podmienky vystúpenia krajiny z Európskej únie. Ghosn novinárom na autosalóne v Paríži povedal, že nemôže čakať do skončenia rokovaní o brexite. Preto ak firma bude nútená rozhodnúť o investícii už v nasledujúcich mesiacoch, bude sa musieť dohodnúť s vládou v Londýne na kompenzácii za zavedenie cla na export do Európy.

Súvisiace články

Aktuálne správy