Zisk konglomerátu General Electric oslabil o 19 %

Za tretí štvrťrok spoločnosť vykázala čistý zisk 2,03 mld. USD, v rovnakom období minulého roka bol v objeme 2,51 mld. USD.

Americký priemyselný konglomerát General Electric v treťom kvartáli evidoval medziročný pokles zisku o 19 percent, keďže sa znížili tržby jeho divízií dopravných prostriedkov, osvetľovacej techniky a technológií pre ťažbu ropy a plynu. Spoločnosť za júl až september vykázala čistý zisk 2,03 mld. USD, čiže 22 centov na akciu. V rovnakom období minulého roka bol v objeme 2,51 mld. USD, čiže 25 centov na akciu.

Zisk po úprave o jednorazové náklady, ktorý bol v sume 32 centov na akciu, však prekonal očakávania trhu. Analytici, ktorých vo svojom prieskume oslovila spoločnosť Zacks Investment Research, v priemere odhadovali, že zisk na tejto báze bude v sume 31 centov na akciu. Tržby konglomerátu v treťom kvartáli v objeme 29,27 mld. USD nenaplnili očakávania trhu. Analytici oslovení spoločnosťou Zacks prognózovali, že tržby budú na úrovni 29,84 mld. USD. Hodnota akcií General Electric Co. v piatok ráno oslabila o 59 centov, čiže o 2,1 percenta na 28,48 USD za kus.

(1 EUR = 1,0886 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy