Bojnické múzeum chce zabezpečiť stavebné úpravy v strednom hrade

Stavebné úpravy na terase stredného hradu Bojnického zámku plánuje zabezpečiť Slovenské národné múzeum (SNM)- Múzeum Bojnice. Náklady na realizáciu investície, ktorá zahŕňa prekrytie terasy, vybudovanie lávky či konzerváciu a ošetrenie kamenných prvkov, múzeum odhadlo na viac ako 250.000 eur. Na dodávateľa prác už vyhlásilo aj verejnú súťaž.
Dodávateľ diela by mal v strednom hrade zabezpečiť odstránenie dočasného prekrytia terasy a osadiť tam nové, tiež zrealizovať lávku pre pohyb návštevníkov, osvetlenie, výstavné prvky či upraviť odvodnenie terasy. Súčasťou diela bude aj doplnkový architektonicko-historický výskum, úprava a konzervácia nálezov. Vyplýva to z oznámenia, ktoré uverejnilo SNM – Múzeum Bojnice v týchto dňoch vo vestníku verejného obstarávania.
Náklady na realizáciu prác odhadlo bojnické múzeum na 253.000 eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH), svoje ponuky môžu záujemcovia o zhotovenie diela predkladať do 15. novembra. Stavebné úpravy by mal víťaz verejnej súťaže zrealizovať v priebehu jedného roka.

Súvisiace články

Aktuálne správy