TSK zatiaľ nevyhodnotil súťaž na rekonštrukciu monobloku v NsP v Bojniciach

Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) ešte nevyhodnotil verejnú súťaž na zhotoviteľa rekonštrukcie monobloku a dokončenie operačných sál v Nemocnici s poliklinikou (NsP) Prievidza so sídlom v Bojniciach. Investícia do zdravotníckeho zariadenia v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti predstavuje asi 7,1 milióna eur.
„Vzhľadom na prebehajúci proces verejného obstarávania nie je možné v súčasnosti poskytovať bližšie informácie,“ reagovala na otázky TASR ohľadom súťaže a termínu rekonštrukcie poverená vedúca oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu TSK Veronika Rezáková.
Náklady na realizáciu akcie odhadol kraj na 7.181.000 eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH), kritériom pre výber víťaza súťaže, ktorú vyhlásil ešte v apríli tohto roka, je ekonomicky najvýhodnejšia ponuka z hľadiska najnižšej ceny a lehoty výstavby. Lehota na predkladanie ponúk bola do 6. júna, pričom kritériá súťaže podľa oznámenia vo vestníku TSK otváral koncom septembra. Minimálnu lehotu, na ktorú sú ponuky uchádzačov viazané, zase stanovil na koniec tohto roka. Investíciu by mala vysúťažená firma podľa súťaže dokončiť do 24 mesiacov od zadania zákazky.
Rekonštrukcia lôžkového monobloku a s ňou súvisiace dovybavenie a dostavba operačných sál v bojnickej nemocnici má byť najväčšou investičnou akciou, ktorú TSK naplánoval pre zdravotnícke zariadenia v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti. Konkrétne ide nielen o dobudovanie interiéru, ale aj rozvodov inžinierskych sietí, vzduchotechniky a rozvodov medicinálnych plynov. TSK realizáciu akcie odôvodnil pred časom tým, že NsP v Bojniciach už v súčasnosti nemá dostatok vhodných priestorov na poskytovanie zdravotnej starostlivosti vzhľadom na veľkosť spádového územia a centralizáciu činností, najmä v oblasti poskytovania akútnej zdravotnej starostlivosti. Prvá etapa výstavby vyjde kraj na 3,1 milióna eur, druhá by podľa projektovej dokumentácie mala stáť 5,5 milióna eur, ktoré chce vyčleniť TSK v budúcoročnom rozpočte.
Realizáciu investičnej akcie spustilo ešte v roku 1999 Ministerstvo zdravotníctva SR a zo štátneho rozpočtu preinvestovalo do konca roku 2003 dovedna 144 miliónov slovenských korún, čo je v prepočte asi 4,779 milióna eur. V roku 2004 sa však realizácia investičnej akcie pozastavila, na dostavbu sál tak hornonitrianska nemocnica čaká už 12 rokov. Bojnické zdravotnícke zariadenie prevzalo vtedajšie vedenie TSK od ministerstva do svojej zriaďovateľskej pôsobnosti v januári 2003.

Súvisiace články

Aktuálne správy