Hyundai otvorí v EÚ novú banku, ktorá bude ponúkať úvery na autá

Juhokórejský výrobca automobilov Hyundai Motor Group dnes oznámil, že získal súhlas Európskej centrálnej banky (ECB) s otvorením novej banky v Európe, ktorá bude ponúkať klientom pomoc s financovaním kúpy auta. Informovala o tom agentúra DPA.
Banka Hyundai Capital Bank Europe (HCBE) by mala začať slúžiť klientom už v decembri. Centrálu bude mať vo Frankfurte nad Mohanom, oznámila finančná divízia automobilky Hyundai Capital Services. Automobilka očakáva, že HCBE jej pomôže dosiahnuť rast predaja vozidiel v Európe.
Hyundai Motors a jej dcérska automobilka Kia Motors sú spoločne piatym najväčším výrobcom vozidiel na svete.
Nová banka bude okrem finančných služieb spojených s kúpou auta, sprostredkovávať aj poistenia a ďalšie nadväzné služby.
ECB schválila banke licenciu 23. septembra po hĺbkovej revízii jej žiadosti, ktorú preskúmal nemecký regulačný úrad BaFin.
Banku otvorí spoločnosť Hyundai Capital Germany GmbH, ktorú juhokórejská automobilka založila v roku 2010 spoločne so Santander Consumer Bank za účelom poskytovania úverov na kúpu auta. Okrem centrály vo Frankfurte nad Mohanom plánuje otvoriť pobočky aj v Španielsku, Francúzsku a Taliansku.

Súvisiace články

Aktuálne správy