Deutsche Bank zvažuje, že prepustí dvojnásobne viac ľudí

Nemecká Deutsche Bank môže zrušiť až dvojnásobne viac pracovných miest, ako avizovala. Zástupcom zamestnancov to prezradil finančný riaditeľ banky Marcus Schenck. To by znamenalo, že o prácu príde ďalších zhruba 10.000 ľudí. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na zdroj oboznámený so situáciou.
A hoci zatiaľ ešte žiadne rozhodnutie o novom prepúšťaní nepadlo, Schenckove vyhlásenie na internom stretnutí s odborármi signalizuje, že banka zvažuje ďalšie výrazne zníženie nákladov. Čelí totiž v USA obrovskej pokute vo výške 14 miliárd USD (12,68 miliardy eur) za obchodovanie s problematickými hypotekárnymi cennými papiermi pred globálnou finančnou krízou v roku 2008. Táto pokuta môže zraziť Deutsche Bank na kolená, čo sa už premietlo do krízy dôvery zo strany investorov.
Deutsche Bank sa k správe odmietla vyjadriť.
Reuters v tejto súvislosti pripomína, že aj keď sa banka rozhodne zrušiť v rámci reštrukturalizácie viac pracovných miest, potrvá roky, kým ľudí skutočne prepustí. Ale takýmto gestom by mohla ubezpečiť investorov, že je odhodlaná zvládnuť náklady na urovnanie sporu s USA.
Deutsche Bank mala na konci júna tohto roka 101.000 zamestnancov, čo je viac ako 98.138 ľudí na konci roka 2014.

Súvisiace články

Aktuálne správy