Sme špičkou v automobilovom priemysle, no svet o nás veľmi nevie

Sprievodné podujatia pre laickú i odbornú verejnosť sprevádzajú 23. ročník výstavy Autosalón – Autoshow Nitra, ktorý potrvá na nitrianskom výstavisku do nedele 16. októbra. Tradičným odborným projektom autosalónu je Fórum subdodávateľov PSA, ktoré zorganizovala Francúzsko-slovenská obchodná komora v spolupráci so Zväzom automobilového priemyslu SR.

Návštevníci výstavy môžu v Nitre vidieť absolútnu novinku, ktorú na výstavisko priviezli priamo z autosalónu v Paríži, Citroën C3. Najmladší model značky Citroën sa bude vyrábať na jedinom mieste na svete, v trnavskom závode PSA Peugeot Citroën.

Podľa prezidenta Zväzu automobilového priemyslu SR Juraja Sinaya je práve nitriansky autosalón miestom, ktoré poskytuje priestor výrobcom automobilov na Slovensku zviditeľniť sa. „Sme špičkou v oblasti automobilizmu, no málokto vo svete o nás vie. Málokto vie, že niektoré typy značiek sa vyrábajú len na Slovensku. Treba hľadať spôsoby, ako sa intenzívnejšie zviditeľniť, aj v rámci autosalónu,“ skonštatoval Sinay. Podľa jeho slov je automobilový priemysel pilierom rozvoja spoločnosti. „V súčasnosti, sčasti aj s digitalizáciou, s priemyslom 4.0, inteligentnými mestami, inteligentnými fabrikami, je to to, čo udáva smer vývoja spoločnosti nielen na Slovensku, ale aj vo svete,“ tvrdí Sinay.

Výstava Autosalón – Autoshow Nitra prezentuje najnovšie modely automobilov a novinky z motoristického sveta. Na výstave sa v 14 pavilónoch a na vonkajších plochách prezentuje celkovo 220 vystavovateľov. Zástupcovia 25 automobilových značiek ponúkajú 30 noviniek.

Súvisiace články

Aktuálne správy