Mobilná aplikácia SP pre registráciu zamestnancov sa stretáva s kladným ohlasom

Mobilná aplikácia pre predbežné prihlasovanie zamestnancov, ktorú pripravila Sociálna poisťovňa, sa stretáva s pozitívnymi ohlasmi. Za viac ako mesiac fungovania aplikácie, zamestnávatelia oceňujú najmä zrýchlenie a sprehľadnenie prihlasovania zamestnancov do registra Sociálnej poisťovne. Užitočnosť aplikácie ocenili najmä zamestnávatelia, ktorí riešia vyššiu fluktuáciu zamestnancov a predbežné prihlásenie nového zamestnanca môžu vybaviť operatívne a prakticky okamžite prostredníctvom svojho smartfónu. V prvých týždňoch po zverejnení aplikácie poisťovňa zaznamenala takmer tri stovky predbežných registrácií zamestnancov týmto spôsobom.
Aplikácia je dostupná pre najpoužívanejšie operačné systémy mobilných zariadení Android a iOS. Každý zamestnávateľ, alebo ním poverená osoba, si môže aplikáciu bezplatne stiahnuť z obchodu aplikácií Google Play alebo App Store a štandardným spôsobom nainštalovať vo svojom smartfóne.
Zamestnávateľ, ktorý cez aplikáciu predbežne registruje zamestnanca, musí úkon potvrdiť zaslaním riadneho registračného listu fyzickej osoby (RLFO) cez systém elektronických služieb Sociálnej poisťovne (SES SP) najneskôr do troch dní. Ak by to neurobil, SES SP ho na to upozorní. Bez zaslania riadneho RLFO je predbežná registrácia neplatná.
TASR informovala Sociálna poisťovňa.

Súvisiace články

Aktuálne správy