Urážka na cti: Okradnutá Kardashianka žaluje médiá

, AP Foto: SITA/AP

Kim Kardashian West žalovala online médium pre urážku na cti, tvrdí, že ju nesprávne vykreslili ako klamárku potom, čo bola okradnutá v Paríži.

Žalobu podala na Manhattanskom federálnom súde, ide o nešpecifikovanú škodu zo strany MediaTakeOut.com. Kardashianová tvrdí, že po traume z 3. októbra, keď sa stala obeťou ozbrojenej lúpeže, bola obeťou druhýkrát, kedy webové stránky pár hodín po incidente informovali , že lúpež bola fingovaná a celé je to jedno veľké klamstvo o údajnom napadnutí.

Vlastník webových stránok, Fred Mwangaguhunga, odmietol reagovať na tieto obvinenia.

Polícia uviedla, že ozbrojení lupiči vnikli do súkromnej rezidencie, v ktorej sa realitná televízna hviezda zdržiavala, zviazali ju a ukradli šperky v hodnote 10 miliónov dolárov. Kardashianová bola v Paríži na týždni módy.

Súd rozhodol, že webové stránky nemali vecnú oporu, keď zverejnili sériu článkov s odkazom, že Kardashianová klamala o prepade a tvrdili, že celú lúpež nafilmovala, rovnako zavádzala o násilnom útoku a celé to bolo zinscenované len pre poisťovňou, aby mohla žiadať vyplatenie miliónov dolárov.

"Škodlivé zverejnenie článkov, ktoré vykreslili obeť závažného trestného činu ako zločinca, je urážlivé," dospel k názoru súd. Webové stránky navyše ignorovala Kardashianovej požiadavku, aby články stiahli a uverejnili ospravedlnenie za to, že ju označili za klamára a zločinca.

Podľa policajného spisu Kardashianovú napadli a olúpili dvaja maskovaní muži, ktorí jej priložili pištoľ k hlave, spútali páskou ruky, nohy aj ústa, a nechali ju bezmocne ležať na podlahe v kúpeľni, zatiaľ čo si išli po šperky. Po útoku, jej manžel, Kanye West, náhle ukončil svoj koncert v New York, s tým, že ide o rodinný stav núdze.

Súvisiace články

Aktuálne správy