Koncerny z indexu DAX sa zaoberajú pomocou Deutsche Bank

Najvyšší predstavitelia veľkých nemeckých koncernov uviedli hospodárskemu denníku Handelsblatt, že sa zaoberajú plánom na záchranu Deutsche Bank. Informuje APA. Koncerny z hlavného nemeckého akciového indexu DAX burzy vo Frankfurte nad Mohanom preskúmajú, či bude možné, aby sa zúčastnili na navŕšení základného kapitálu najväčšej komerčnej banky v krajine v prípade, že to bude naozaj potrebovať.
Nemecko bráni svoju banku. Dosiahlo, že v Spojených štátoch by mala klesnúť pokuta za nekalé obchody s hypotekárnymi dlhopismi z obdobia finančnej krízy z avizovaných 14 miliárd USD (12,52 miliardy eur) o dve tretiny, teda na 4,66 miliardy USD.
Denník v dnešnom vydaní neuvádza koncerny, ktoré chcú pomôcť veľkobanke. Vedenie Deutsche Bank a predstavitelia vlády však už majú informáciu o ich iniciatíve. „Podpora Deutsche Bank na princípe trhového hospodárstva je v každom prípade lepšia než použitie peňazí daňových poplatníkov.“ Handelsbatt neuvádza meno autora výroku, ale poznamenal, že patrí osobe, ktorá dobre pozná obsah prebiehajúcich debát. Denník dodal, že sa vo vládnych kruhoch sledujú rokovania s pochopením.

Súvisiace články

Aktuálne správy