Minister Drucker má podľa SaS odvolať Valockého

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR a Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) by mali v nitrianskej fakultnej nemocnici vykonať urýchlene kontrolu a prijať adekvátne opatrenia. Uviedli to v stredu zástupcovia opozičnej strany Sloboda a Solidarita (SaS). Medializované informácie o problémoch v Nitre vypovedajú podľa liberálov nielen o zhoršení prístupu k zdravotnej starostlivosti občanov nitrianskeho regiónu, ale aj o riziku, ktoré pre nedostatok kvalifikovaných lekárov podstupujú pacienti.

„To sú mimoriadne vážne veci, ktoré nemôžu zostať bez povšimnutia štátu v mediálnom priestore. Pre objektívne posúdenie situácie je však nutné, aby minister zdravotníctva Tomáš Drucker odvolal z postu riaditeľa nemocnice Jozefa Valockého, a tým kontrolórom rozviazal ruky,“ uviedol predseda strany SaS Richard Sulík. Dodal, že Valocký ako dlhoročný poslanec Smeru-SD, má tie najlepšie politické predpoklady ovplyvňovať konanie kontrolných orgánov tak, aby vyhovovali jemu a nie verejnosti.

Šéf liberálov tiež poznamenal, že poslanec Valocký mal byť už dávno odvolaný z funkcie riaditeľa za kauzy bielenia zdravotnej karty novorodenca a nákupu drahých operačných stolov. „Skutočnosť, že sa tak nestalo, len potvrdzuje jeho silné postavenie v Smere-SD,“ konštatoval Sulík s tým, že minister Drucker má podľa vlastných slov v rezorte voľné ruky a týka sa to aj kádrovej politiky. „Mal by ich teda využiť,“ uzavrel Sulík.

Súvisiace články

Aktuálne správy