Priemerná dočasná PN bola na Slovensku v auguste 2,83 %

Priemerná dočasná práceneschopnosť (PN) na Slovensku bola v auguste tohto roka na úrovni 2,83 %. V porovnaní s júlom je to menej o 0,03 percentuálneho bodu, medziročne priemerná PN v auguste stúpla o 0,10 percentuálneho bodu. Vyplýva to z údajov, ktoré zverejnila Sociálna poisťovňa.

Najnižšiu dočasnú PN vykázal v ôsmom mesiaci Bratislavský kraj, a to 1,74 %. Nasleduje Banskobystrický kraj, kde priemerná dočasná PN dosiahla 2,50 %. Tretie najnižšie percento dočasnej PN evidoval Nitriansky kraj. V tomto kraji bola v auguste priemerná dočasná PN na úrovni 2,77 %.

Naopak, najvyššie percento dočasnej PN mali Prešovský, Žilinský a Trenčiansky kraj. V Prešovskom kraji priemerná dočasná PN dosiahla 3,48 %, v Žilinskom kraji 3,39 % a v Trenčianskom kraji 3,12 %. Ide o údaj, ktorý vychádza z podielu práceneschopných osôb voči celkovému počtu nemocensky poistených osôb v danom mesiaci.

Priemerné obdobie trvania PN na Slovensku v auguste predstavovalo vyše 51 dní. Najdlhšie priemerná PN trvala v Žilinskom a Prešovskom kraji, a to cez 56 dní. Najkratšie trvanie dočasnej PN vykázal Banskobystrický kraj, kde PN trvala v priemere 47 dní.

Súvisiace články

Aktuálne správy