Nálada francúzskych spotrebiteľov sa v septembri nezmenila

Index dôvery domácností, ktorý zostavuje francúzsky štatistický úrad, sa oproti augustu nezmenil a zostal vo výške 97 bodov.

Nálada francúzskych spotrebiteľov sa v septembri nezmenila. Celkový index dôvery domácností, ktorý zostavuje štatistický úrad krajiny INSEE, zostal na úrovni 97 bodov. Názory spotrebiteľov na ich budúcu životnú úroveň sa zlepšili a index, ktorý to odzrkadľuje, v porovnaní s augustom posilnil o tri body na -31 bodov. INSEE o tom informoval v stredu na svojej internetovej stránke.

Francúzi očakávajú, že sa ich osobná finančná situácia v najbližších dvanástich mesiacoch nezmení. Index očakávanej finančnej situácie zostal na úrovni -10 bodov už štvrtý mesiac po sebe. Vzrástol počet domácností, ktoré predpokladajú, že teraz je vhodné obdobie pre veľké nákupy. Index mapujúci tieto názory posilnil o tri body na -7 bodov.

Nezmenil sa názor Francúzov na ich terajšiu schopnosť sporiť a index, ktorý to odzrkadľuje zostal na úrovni 10 bodov. Po zvýšení v júli a v auguste sa v septembri mierne zmenšili obavy francúzskych spotrebiteľov z nezamestnanosti. Index týchto obáv klesol o tri body na hodnotu 30 bodov.

Súvisiace články

Aktuálne správy