Vlaky RegioJet za päť rokov využilo 22 miliónov cestujúcich

RegioJet plánuje v tomto roku vlakmi v Českej republike a na Slovensku prepraviť celkovo 8 miliónov ľudí. Za osem mesiacov ich počet dosiahol zhruba 5 miliónov.

Spoločnosť RegioJet prepravila svojimi žltými vlakmi v Českej republike a na Slovensku za uplynulých päť rokov spolu vyše 22 miliónov cestujúcich. Vlakovú dopravu začala prevádzkovať 26. septembra 2011 medzi Prahou a Ostravskom (Havířov), čím ukončila monopol štátnych Českých dráh v osobnej železničnej doprave. Ešte do konca uvedeného roka prepravca predĺžil vlakové spojenie z českej metropoly do Žiliny.

Ako RegioJet v utorok informoval, v tomto roku plánuje vlakmi v ČR a na Slovensku prepraviť celkovo 8 miliónov ľudí. Za osem mesiacov ich počet dosiahol zhruba 5 miliónov. „Ukázalo sa, že práve súkromní železniční dopravcovia sú motorom získavania nových zákazníkov pre železnicu,“ uviedol majiteľ RegioJetu Radim Jančura.

Aktuálny rast počtu cestujúcich spoločnosti sa podľa neho pohybuje na úrovni 25 % a za prvý polrok tohto roka prepravili vlaky RegioJet medziročne o vyše pol milióna cestujúcich viac. Spoločnosť plánuje v decembri začať s prevádzkou nového vlakové spojenia z Bratislavy, resp. Starého Města a Hodonína cez Břeclav a Brno do Prahy.

Súvisiace články

Aktuálne správy