Ministerstvo hospodárstva zvažuje sťahovanie, budova je v nevyhovujúcom stave

Ministerstvo hospodárstva (MH) SR by sa mohlo v blízkej budúcnosti sťahovať do nových priestorov. Rezort to síce zatiaľ nepotvrdil, no priznal, že stav jeho súčasnej budovy hraničí s havarijným stavom.
Ministerstvo aktuálne sídli na Mierovej ulici v bratislavskom Ružinove. Podľa informácií TASR čaká zamestnancov už na jar presun do budovy Slovenského plynárenského priemyslu (SPP) na Mlynských nivách. Rezort tvrdí, že rozhodnutie o sťahovaní nateraz nepadlo.
„Je však pravda, že v súčasnosti sa preveruje technický stav budovy MH SR, ktorý je dlhodobo nevyhovujúci a v mnohých prípadoch doslova na hranici havarijného stavu. Následne sa vyhodnotia možnosti a efektivita ďalšieho postupu. Zvolený postup musí byť transparentný a viesť k úsporám nákladov,“ uviedol hovorca rezortu Maroš Stano.
Odborníci hodnotia prípadné sťahovanie ministerstva ako krok správnym smerom. „MH SR si zaslúži nové, krajšie priestory, ktoré dokážu naplniť požiadavky ministerstva a zároveň, v prípade presťahovania sa, vytvorí pre zamestnancov atraktívnejšie pracovné prostredie,“ myslí si generálny riaditeľ realitno-poradenskej spoločnosti CBRE Slovensko Tomáš Hegedüš.
Mlynské nivy sa podľa neho nachádzajú v centrálnej biznis zóne hlavného mesta. „V oblasti s najhustejšou kancelárskou plochou, a tomu zodpovedajú aj služby v tejto biznis zóne – hustota liniek MHD, blízkosť autobusovej stanice, blízkosť obchvatu a diaľnice, možnosti stravovania, a tak ďalej,“ opísal Hegedüš.

Súvisiace články

Aktuálne správy