Medzinárodné poradenské dni k dôchodkom sa uskutočnia v Banskej Bystrici

Sociálna poisťovňa, Deutsche Rentenversicherung (Nemecká dôchodková poisťovňa) a poisťovne PV a SVA z Rakúska organizujú pre svojich klientov spoločné medzinárodné poradenské dni. Podujatie sa uskutoční v Sociálnej poisťovni, pobočka Banská Bystrica, Kapitulská 27, dňa 8. novembra v čase od 10.00 – 17.00 h a 9. novembra od 09.00 – 16.00 h.
Hlavným cieľom je poskytnúť poradenstvo poistencom a poberateľom dôchodkových dávok, ktorí pracujú alebo pracovali v Nemecku, Rakúsku a na Slovensku a získali obdobia poistenia podľa právnych predpisov týchto krajín. Odborníci z oblasti dôchodkového poistenia budú pripravení zodpovedať klientom ich otázky a pomôcť im pri riešení dôchodkových záležitostí.
Záujemcovia o účasť na medzinárodných poradenských dňoch si môžu dohodnúť termín na telefónnom čísle +421 90617 3211 alebo e-mailom: nikola.sutovska@socpoist.sk. Prednosť budú mať vopred objednaní klienti.
„Bezplatné poradenstvo poskytneme aj ostatným záujemcom. Pri telefonickom objednávaní okrem konkrétnej požiadavky, ktorej sa má týkať poradenstvo, je tiež treba uviesť relevantné osobné údaje – meno, priezvisko, dátum a miesto narodenia, číslo poistenia alebo rodné číslo. V prípade, že ide o pozostalostnú dávku, sú potrebné aj údaje o zomretom poistencovi. Účastníci poradenských dní by si nemali zabudnúť so sebou okrem osobných dokladov priniesť tiež podklady týkajúce sa ich dôchodkového poistenia,“ uviedol Peter Višváder, hovorca Sociálnej poisťovne.

Súvisiace články

Aktuálne správy