To ale trvalo: Párok v rožku a hamburger v jednom, Hamdog nepochádza z Ameriky

, CNBC Foto: hamdog.com

Nová potravina kombinácia, ktorá spája párok v rožku a hamburger sa zrodila v Austrálii, výrobok by do Spojených štátov mohol doraziť na budúci rok.

„Dostal som tento nápad na dovolenke, keď som odchádzal bar v Nashville. Schmatol som hamburger a párok v rožku, lebo som bol ozaj hladný. Sedel som v aute a jedol oboje súčasne, pričom sa na mňa moja žena pozerala, ako na idiota,“ hovorí Mark Murray, ktorý žije v austrálskom Perthe, pre televíziu CNBC.

Áno, posunuli sme sa v čase, toto sa odohralo ešte v roku 2004, od vtedy sa Murray snaží získať pre svoj nápad patenty v Austrálii aj USA. Dnes už má výrobok, tzv. Hamdog, dvere otvorené, formality už má za sebou. Pred dvoma mesiacmi sa Murray pustil do práce a ako dodal, mediálnu pozornosť potrebuje, keďže už „čoskoro prerazí po celom svete.“

Hamdog – hamburger s párkom v rožku je špecialitka, má neprehliadnuteľnú podobu, podáva sa so  šalátom, paradajkami, uhorkami, syrom a rôznymi druhmi omáčok. Spoločnosť teraz hľadá cestu, ako by dokázala zautomatizovať výrobu.

Murrayho Spoločnosť tvrdí, že ide o jediný patentovaný hamburger na svete, a kúpiť sa dá výhradne v predajnej sieti stánkov pri športových udalostiach v Austrálii, ako je Speedway a Austrálsky futbal. Murray pre CNBC povedal, že je v súčasnosti prebiehajú rokovania s predajcami v USA a očakáva uvedenie výrobku v krajine v roku 2017. „Amerika je sakramentsky veľké miesto, kde skonzumujú približne 50 miliárd hamburgerov ročne,“ povedal CNBC. „Ak by sme dokázali získať aspoň jedno percento tohto trhu, potom by to bolo okolo 2,5 miliardy dolárov ročne.“

Súvisiace články

Aktuálne správy