Prešovskí krajskí cestári dali opraviť tri havarijné úseky

Stavebné práce na úsekoch ciest II. a III. triedy v okresoch Stará Ľubovňa, Sabinov a Medzilaborce v objeme 326 tis. eur vrátane dane z pridanej hodnoty uskutočnia spoločnosti Strabag a Doprastav Asfalt.

Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) zrekonštruuje tri havarijné úseky ciest II. a III. triedy v okresoch Stará Ľubovňa, Sabinov a Medzilaborce. Za zhotoviteľov stavebných prác v objeme 271,7 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty (326 tis. eur vrátane dane) vybrala spoločnosti Strabag, s. r. o., Bratislava a Doprastav Asfalt, a. s., Zvolen.

Ako vyplýva z výsledku verejného obstarávania formou výzvy, vyhlásenej v júni tohto roku, v troch častiach predložilo ponuku päť, resp. šesť uchádzačov. Predpokladaná cena prác plánovaných na dva mesiace bola 337,5 tis. eur bez dane (405 tis. eur s daňou).

Strabag zabezpečí rekonštrukciu cesty III. triedy v Litmanovej (okres Stará Ľubovňa) za 87,8 tis. eur bez dane (105,3 tis. eur s daňou). Doprastav Asfalt uskutoční práce na úsekoch cesty III. triedy Lipany – Lúčka (okres Sabinov) v objeme 85 tis. eur (102 tis. eur s daňou) a cesty II. triedy v Repejove (okres Medzilaborce) za 98,9 tis. eur bez dane (118,7 tis. eur s daňou).

Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja je rozpočtová organizácia zriadená 1. decembra 2003. V pôsobnosti má vyše 523 kilometrov ciest II. triedy a 1 920 kilometrov ciest III. triedy.

Súvisiace články

Aktuálne správy