EBOR poskytuje gréckej firme OTE úver 339 mil. eur

Ide o syndikovaný úver, ktorý grécky telekomunikačný operátor použije napríklad na rozvoj sietí novej generácie.

Európska banka pre obnovu a rozvoj (EBOR) poskytuje syndikovaný úver v sume 339 mil. eur gréckej telekomunikačnej spoločnosti OTE s cieľom podporiť investičné plány firmy. Banka o tom informovala v utorok na svojej internetovej stránke. Úver sa použije na financovanie viacerých strategických iniciatív v Grécku vrátane rozvoja sietí novej generácie, uviedla EBOR. „Vysiela to veľmi silný signál, že grécky finančný trh je opäť otvorený pre podnikanie. Dúfame, že to povzbudí iných investorov k tomu, aby pozorne preskúmali príležitosti, ktoré ponúkajú grécke firmy,“ uviedol Dirk Werner, riaditeľ divízie EBOR pre informačné a komunikačné technológie.

EBOR začala v Grécku investovať na dočasnej báze v roku 2015 s cieľom podporiť ekonomické zotavovanie krajiny. Prioritami banky je posilnenie súkromných firiem a finančného sektora, podpora privatizácie, rozvoja infraštruktúry a regionálnej integrácie gréckej ekonomiky.

„Napriek ekonomickej kríze sme si zachovali schopnosť investovať významné sumy potrebné pre nové siete. V najbližších štyroch rokoch realizujeme ambiciózny investičný plán v sume 1,3 mld. eur,“ konštatoval generálny riaditeľ OTE Group Michael Tsamaz. Spoločnosť OTE je jedným z hlavných poskytovateľov telekomunikačných služieb v Grécku. Zároveň je jednou z najväčších skupín v tomto sektore v juhovýchodnej Európe.

Súvisiace články

Aktuálne správy